Енергоефективність автоматичних дверей

Вирішення питань енергозбереження та дбайливого ставлення до ресурсів вимагає підвищення енергоефективності автоматичних дверей. Для цього використовується теплоізоляція, «розумні» системи управління, альтернативні джерела енергії, сучасні приводи та інше.

Технології енергоефективності

Виробники та розробники систематично вдосконалюють технології, що дають змогу скоротити споживання енергії та зробити експлуатацію автоматичних дверей більш екологічною. До них належать теплоізоляційні дверні профілі та ущільнювачі, інноваційні склопакети, які запобігають втраті охолодженого або теплого повітря. Також автоматичні двері інтегруються з сучасними системами управління та датчиками руху:

  • відчиняються лише тоді, коли до них наближається людина, що дає змогу економити електроенергію;
  • за відсутності людей у зоні дії датчиків переходять у режим очікування зі зниженим споживанням енергії;
  • у денний час працюють у режимі природного освітлення.

Автоматичні дверні системи в комплексі з «розумним будинком» можуть управлятися за допомогою смартфона або голосових команд, збирати дані про частоту циклів відкриття/закриття, щоб оптимізувати їхню роботу для максимальної енергоефективності. Для економії також застосовується рекуперація енергії: під час гальмування дверей частина кінетичної енергії перетворюється на електричну і використовується для живлення системи. Сучасні приводи споживають на 30-40% менше енергії порівняно із застарілими моделями. Передова електроніка забезпечує функціонування приводу з мінімальним енергоспоживанням. У деяких випадках автоматичні двері можуть оснащуватися сонячними панелями, які забезпечують їхню автономність.

Ізоляційні матеріали

Енергоефективні дверні конструкції зменшують втрати тепла взимку та охолодженого повітря в приміщеннях влітку, даючи змогу скорочувати витрати на обігрів і кондиціонування. До теплоізоляційних технологій відносять:

  1. Багатокамерні склопакети з інертним газом і низькоемісійним покриттям, що значно знижують тепловтрати. Автоматичні скляні двері такого типу можуть бути встановлені як у вхідній групі, так і для зонування простору всередині приміщення.
  2. Якісні ущільнювачі по всьому периметру дверей, які перешкоджають утворенню протягів і тепловтрат.
  3. Спеціальні вставки з матеріалів з низькою теплопровідністю у алюмінієвих профілях, що перешкоджають передачі тепла ззовні всередину приміщення. Енергоефективні алюмінієві профілі з терморозривом у поєднанні зі спеціальним склопакетами з аргоном створюють надійний бар’єр для втрати тепла.

Переваги для бізнесу

Автоматичні двері дадуть змогу підвищити енергоефективність будь-якого об’єкта. З ними можна без зусиль забезпечувати розподіл температурних зон і потоків повітря в приміщеннях закладів сфери гостинності або торгівлі, офісних центрах або інших комерційних будівлях. Так, незалежно від інтенсивності експлуатації найкращі показники енергоефективності демонструють парні розсувні двері. Вони підходять для прорізів будь-якої ширини. Незначно поступаються їм карусельні автоматичні двері, що створюють повітряну завісу і підходять для приміщень з високою прохідністю. Застосування енергоощадних технологій в автоматичних дверях дає змогу значно скоротити витрати на електроенергію, знизити викиди вуглекислого газу в атмосферу, підвищити екологічність і безпеку експлуатації систем. Саме тому під час проєктування та будівництва будівель найбільшим попитом користуються енергоефективні автоматичні двері всіх типів конструкції.

Энергоэффективность автоматических дверей

Leave a comment